Jako iż zbliża się koniec wakacji, postanowiłam to jakoś uczcić. W ramach tego zrobiłam ciasto z borówkami amerykańskimi. Przepis zdobyłam od mojej cioci. Myślę, że posmakuje wam tak samo jak mi.
- śmietana (30%)
- cukier puder
- żelatyna
- borówki amerykańskie
- dowolna galaretka
Przygotowanie:
Na początek wlewamy śmietanę do miski i ubijamy. Następnie do
ubitej śmietany dodajemy cukier puder (według własnych upodobań) i jeszcze trochę ubić. Dlatego, że jestem zwolenniczką słodkich ciast dodałam ok 4 łyżki. Dalej dodajemy rozrobioną i wystudzoną żelatynę. Do przygotowanej wcześniej tortownicy (rozmiaru małego) wlewamy część śmietany i wrzucamy owoce. Gdy całość się już trochę ściśnie, dodać jeszcze raz śmietany i owoców. Na sam koniec (gdy wszystko będzie ściśnięte) zalać dowolną galaretką (w moim przypadku była to niebieska), do której można również wrzucić owoce. Całość wstawić do lodówki i poczekać do całkowitego ściśnięcia. Nasz zimny sernik jest już gotowy. SMACZNEGO! :)
ubitej śmietany dodajemy cukier puder (według własnych upodobań) i jeszcze trochę ubić. Dlatego, że jestem zwolenniczką słodkich ciast dodałam ok 4 łyżki. Dalej dodajemy rozrobioną i wystudzoną żelatynę. Do przygotowanej wcześniej tortownicy (rozmiaru małego) wlewamy część śmietany i wrzucamy owoce. Gdy całość się już trochę ściśnie, dodać jeszcze raz śmietany i owoców. Na sam koniec (gdy wszystko będzie ściśnięte) zalać dowolną galaretką (w moim przypadku była to niebieska), do której można również wrzucić owoce. Całość wstawić do lodówki i poczekać do całkowitego ściśnięcia. Nasz zimny sernik jest już gotowy. SMACZNEGO! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz